Lista produselor dupa marca ARMAND NICOLET TRAMELAN

Armand Nicolet produce ceasuri mecanice in editii limitate care rezulta din cunostintele si abilitatile tehnice speciale ale unor specialisti de elita.
Mai mult

Intr-un trecut nu foarte indepartat o comoara ascunsa risca sa fie uitata in timp, insa a fost readusa la lumina intr-o fabrica mica din Tramelan, un oras mic in regiunea muntilor Jura Bernese, o comoara redobandita de cineva cu dorinta si capacitatea de a reinnoi o arta antica.
Pornind de la pasiunea unei familii italiene s-a format o echipa stransa cu capacitatea de a aplica stiinta antica si de a o revolutiona in prezent folosind tehnologia cea mai avansata pentru a crea mecanisme fascinante.

In momentul de fata Armand Nicolet se afla in nisa brandurilor de renume mondial la manufacturarea ceasurilor de inalta calitate, fiind prezent pe piata exclusivista din intreaga lume.
Armand Nicolet, fiul unui ceasornicar a nutrit mereu o pasiune pentru vocatia tatalui sau, de mic era un mare admirator al calitatii. In timpul unei perioade scurte de ucenicie si-a rafinat capacitatile tehnice prin studii importante legate de design si forma, aspect ce urma sa ii influenteze semnificativ munca in viitor.
Ceasurile sale, adevarate opere de arta de o frumusete rara, de o calitate si precizie absoluta se regasesc si azi in muzeul Nicolet SA si capteaza interesul colectionarilor internationali in continuu.

In prima parte al secolului 20 Tramelan era specializat pe fabricarea mecanismelor si ceasurilor in intregime, iar in jurul anului 1950 a devenit al treilea pol important in industria elvetiana al manufacturarii de ceasuri. In acea perioada compania Nicolet regula si practic finaliza intreaga productie a mecanismelor Venus, ale caror componente au fost ansamblate din diferite calibre sofisticate cu finisaj excelent: calendare complete, cronografe cu “roata coloana” care includeau elementul 175 cu buton split seconds in coroana.
In aceasta perioada Nicolet a produs mecanismul cu “Ajustor” patentat, un mecanism ingenios care permitea reglarea frecventei fara ca ceasul sa fie desfacut.
Din intalnirea cu intreprinzatorul italian Rolando Braga a rezultat o colaborare strategica si catalizatoare, combinand calitatile tehnice si precizie extraordinara elvetiana cu creativitatea si tenta artistica specific italiana.

Valorile Armand Nicolet au trecut de la o generatie la urmatoarea, insotite de aparatura speciala care in unele cazuri dateaza de la inceputul secolului 20, considerate de neinlocuit de catre fabrica si folosite in continuu de catre ceasornicari la anumite operatiuni ce necesita precizie maxima.
Grija si cunostintele artizanale pretioase caracterizeaza procesul de creatie, rezultand productia unor ceasuri extrem de valoroase. Fiecare pas al procesului de fabricare este unul minutios, de la cercetare la ansamblarea detaliilor pana la testarile efectuate constant in atelierul propriu. Fiecare componenta este analizata prin utilizarea unui sistem 3D nou, cu capacitatea de a testa atat functionalitatea ceasului, cat si designul. Acest program este folosit pentru aranjarea componentelor mecanismelor si a altor parti (carcase, coroane, butoane, cadrane, bratari) fiind posibila observarea in cel mai mic detaliu al tehnicii si aspectului estetic ale obiectului aflat in productie.

Constant in cautarea de inovatie si perfectiune, maestrii ceasornicari urmaresc riguros traditia Armand Nicolet, elaborand in atelierul propriu fiecare pas al procesului de productie, de la creare la ansamblare pana la ultima verificare a produsului.
Fiecare ceas Armand Nicolet este livrat insotit de certificatul propriu de verificare tehnica, completat personal de ceasornicar dupa efectuarea ultimei testari pe ceas.
In atelier se regasesc serii mici de mecanisme vechi, fabricate cu peste 50 de ani in urma. Acestea sunt modernizate si folosite exclusiv pentru editiile limitate L06, L07 si L08, LS8, ilustrand cel mai bine expertiza si unicitatea produselor. Grija pentru detalii si finisaje este prezenta la toate liniile, insa la colectia limitata este dusa la extreme atingand nivelul de top in manufacturarea ceasurilor elvetiene. Unicitatea, frumusetea, valoarea tehnica exceptionala insotite de sarmul istoric sunt motivele principale pentru succesul extraordinar al seriei de editii limitate.

Mai putin
Produs adăugat la comparaţie

Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Daca ati luat la cunostinta termenii legati de "Politica de confidentialitate" puteti continua pe site.

Produs adăugat la lista de dorințe